FC Groningen wint overtuigend van AZ

FC Groningen heeft zondagmiddag overtuigend de eerste thuiszege geboekt. De voetballers waren met 2-0 te sterk voor AZ.

In de 18e minuut scoorde Bryan Linssen de 1-0 na een voorzet van Haterboer. De 2-0 werd vlak voor rust gemaakt door Tom van Weert na een prima voorzet van Bryan Linssen.

De verdiende eindstand was bij rust al bereikt.

Bij de aftrap van de wedstrijd was de opstelling van FC op vier plekken gewijzigd. Danny Hoesen, Oussama Idrissi en Mimoun Mahi zaten op de reservebank. Hun plekken werden opgevuld door Etiƫnne Reijnen die rechts naar Kasper Larsen in de verdediging kwam te staan en het aanvalstrio Simon Tibbling, Tom van Weert en Albert Rusnak.

FC Groningen staat dertiende na tien speelronden in de Eredivisie. Woensdag 26 oktober speelt FC Groningen in Utrecht voor de beker.