Derby van het Noorden verloren door FC Groningen

C Groningen heeft de wedstrijd tegen sc Heerenveen verloren met 3-0.

Groningen kwam vroeg in de wedstrijd op achterstand door de goal van Arber Zeneli.

Heerenveen had de overhand in het eerste half uur. Na ruim een half uur spelen hadden drie voetballers van FC gele kaarten te pakken.

In de 35e minuut krijgt Jason Davidson een rode kaart. Davidson en Zeneli daagden elkaar uit en zodra de knie van Davidson omhoog gaat trekt Liesveld de rode kaart. Groningen moet verder met tien man.

Na rust en een man meer op het veld is het Linssen die een afstandsschot doet, echter deze gaat naast het doel.

De kaarten blijven maar komen voor Groningen. In de 53e minuut krijgt Samir Memisevic geel. De tussenstand is vier keer geel en één keer rood.

Sam Larsson van Heerenveen krijgt hierop in de 56e minuut een gele kaart voor een overtreding op Memisevic, maar 10 minuten later is er opnieuw een gele kaart voor Groninger speler Ruben Jenssen.

In de 72e minuut beslist Sam Larsson van Heerenveen de wedstrijd en is het 0-2.

Ramp

Memisevic krijgt tot overmaat van ramp in de 76e minuut zijn tweede gele kaart, na vasthouden van Reza.

Liesveld legt het spel even stil nadat van alles op het veld werd gegooid, maar na een minuutje kan het spel worden hervat.

Reza bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 3-0 na een voorzet Van Amersfoort en verlengd door Slagveer. Hierop rende een gefrustreerde supporter het veld op, die door stewards werd afgevoerd.

FC Groningen directeur Hans Nijland had geen goed woord over voor het wangedrag van een deel van de supporters. “Dit was echt waardeloos”, zei Nijland voor de camera van FOX Sports. ‘Verliezen kan gebeuren’, vervolgde Nijland. ‘En tegen Heerenveen is verliezen extra vervelend, maar wat er daarna gebeurde, is slecht en dat doet pijn.’ Nijland spreekt van een ‘zwarte dag’ voor FC Groningen.

FC Groningen staat onder in de eredivisie op de zestiende plek met zes punten uit negen wedstrijden.