FC Groningen speelt gelijk tegen FC Twente

FC Groningen speelt met 2 – 2 gelijk tegen Twente in de Euroborg in een mooie wedstrijd.

Groningen heeft gestreden en had meer verdiend; FC was grotendeels het betere team.

In de eerste helft kwam FC Twente uit het niets op voorsprong; Tapia schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied achter Sergio Padt. Halverwege de eerste helft maakte Groningen de gelijkmaker. Lorezo Burnet nam de bal over van Albert Rusnák en schoot binnen in de verre hoek.

Na de rust zocht Groningen direct de aanval op zoek naar de 2-1. Maar ondanks het drukzetten van Groningen kwam Twente weer op voorsprong. De tweede goal werd gemaakt door Joachim Andersen na een vrije trap van Ziyech.

Tien minuten voor tijd maakte Mahi de gelijkmaker en was de eindstand 2 – 2.

Albert Rusnak moest geblesseerd het veld verlaten. Bij een overtreding kwam hij verkeerd neer op zijn knie en verrekte zijn lies.

FC Groningen staat elfde in de eredivisie na het elfde gelijkspel van dit seizoen.