FC Groningen wint van Queens Park Rangers in Veendam

FC Groningen heeft maandagavond met 3 – 1 gewonnen van Queens Park Rangers in het Gjaltema Stadion aan de Langeleegte in Veendam.

In de eerste helft van de wedstrijd had FC Groningen de betere kansen, meldt FC Groningen. Juninho Bacuna opende de score in de dertiende minuut.

Na een voorzet Yoƫll van Nieff kopte Cole Kpekawa in de 65ste minuut in eigen goal: 2-0. Een minuut later maakte spits Jay Emmanuel-Thomas de 2-1.

Een kwartier voor tijd werd Danny Hoesen binnen de zestien gevloerd door Borysiuk. Hoesen verzilverde zelf de strafschop en zorgde voor de 3-1 eindstand.

Trainer Ernest Faber had de Noren Alexander Sorloth en Ruben Jenssen door spierklachten niet tot zijn beschikking. Martijn van der Laan en Desevio Payne kampen beide met een enkelblessure.

Er waren 4.138 toeschouwers naar de vierde oefenwedstrijd aan de Langeleegte gekomen.

Komende zaterdag 16 juli speelt Groningen tegen Eredivisionist Sparta Rotterdam in Hoogeveen. De aanvang is om 15.30 uur.