Huldiging FC Groningen met promotiefeest in Euroborg

Foto: De Redactie

Het is feest in Groningen, na de winst op Roda JC vrijdagavond, waardoor FC Groningen promoveert naar de eredivisie. Dit wordt zondag gevierd met een promotiefeest in de Euroborg.

Met 2-0 won FC Groningen van Roda JC. Bij rust stond het 1-0 door een goal van Johan Hove. In de tweede helft verdubbelde Jorg Schreuders de score. Het stadion ontplofte van vreugde.

Na één seizoen Keuken Kampioen Divisie keert de Trots van het Noorden terug naar de eredivisie. Met 75 punten eindigt Groningen op de tweede plaats in de KKD.

Voorafgaand aan de wedstrijd gingen supporters in corteo naar het stadion ter ondersteuning van de ploeg.

Ook Willem II promoveert naar de eredivisie. Door een 3-2 zege op Telstar behaalde de Tilburgse ploeg vrijdagavond ook het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie.

Huldiging

De huldiging van FC Groningen is in de Euroborg. Het promotiefeest begint zondagmiddag om 12.00 uur op het Supportersplein voor Euroborg en om 13.00 uur gaat het stadion open. Het officiële huldigingsprogramma in het stadion begint om 14.00 uur. Optredens zijn er van TikTok Tammo, Burdy, Wat Aans en Marco Schuitenmaker. Om 14.30 uur verschijnen ook de spelers en staf op het podium voor de huldiging. Om 16.00 uur is het feest voorbij.

Voor de huldiging mogen 15.000 fans gratis de Euroborg in. Kaarten zijn zondagmiddag gratis verkrijgbaar bij de stadioningangen voor zolang de voorraad strekt.

De festiviteiten zijn zondagmiddag te volgen via het Youtube-kanaal van FC Groningen en RTV Noord.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen