FC Groningen nog in race voor promotie na late gelijkmaker

In de laatste minuten van de blessuretijd wist Thom van Bergen vrijdagvond de gelijkmaker te maken, 1-1. Het was de voorlaatste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Groningen kan volgende week rechtstreeks promoveren door te winnen van Roda JC .

Binnen een minuut na de aftrap keek de FC tegen een achterstand aan. Het was vooral Telstar die gevaarlijk was. Groningen wist niet tot kansen te komen.

Na rust kwam Groningen meer in het spel en zette meer druk naar Telstar. Zo was er een kans voor Schreuders, maar Telstar bleef gevaarlijk vanuit de counter. Ook na een driedubbele wissel een kwartier voor tijd kwam de gelijkmaker eerst niet. Ver in de zeven minuten blessuretijd wist van Bergen uiteindelijk de bal toch binnen te koppen.

Met drie punten minder dan Roda JC maar met een beter doelsaldo wordt het spannend volgende week. Groningen staat op de derde plaats met 72 punten uit 37 wedstrijden.