FC Groningen in de race voor promotie

Met nog twee wedstrijden te gaan is FC Groningen volop in de race voor promotie naar de Eredivisie. Zaterdagavond won Groningen overtuigend met 3-0 van SC Cambuur.

Na een sterke eerste helft was de ruststand 2-0 voor Groningen. Cambuur kwam niet tot kansen en Groningen had overwicht aan de bal. Na ruim twintig minuten spelen kopte Marvin Peersman de eerste goal binnen na een genomen hoekschop door Laros Duarte. Een aantal minuten later was het weer raak. Thom van Bergen schoot raak, 2-0.

In de tweede helft herpakte Cambuur zich en had meer balbezit. Twintig minuten voor tijd moest keeper Jurjus van Groningen het veld verlaten met een rode kaart, nadat hij in botsting kwam met Cambuur speler Smit.

Ondanks dat de FC met tien man verder moest kwamen de voetballers niet echt meer in gevaar. In de 85e minuut maakte Postema de winnende goal. Eindstand 3-0.

FC Groningen staat op de derde plaats met 70 punten na 35 wedstrijden. Doordat zowel koploper Willem II en nummer twee Roda JC puntenverlies heeft geleden heeft FC Groningen nu nog één punt minder dan de nummer twee Roda JC en vier punten minder dan de nummer 1, Willem II.

Komende vrijdag 26 april speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Willem II.