Gelijkspel voor FC Groningen tegen NAC

FC Groningen heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen NAC Breda. Bij rust stond het 0-0.

In de eerste helft waren weinig kansen, ondanks inzet van Groningen. Vroeg in de tweede helft kreeg NAC een strafschop, waardoor Groningen tegen een 0-1 achterstand aan keek. Keeper Jurjus wist de bal tegen te houden, maar in de rebound scoorde Manel Royo toch de 0-1 voor NAC.

Na een voorzet van Marco Rente wist Johan Hove de gelijkmaker te maken. Daarna waren er geen grote kansen meer en bleef de stand 1-1.

In de strijd om rechtstreekse promotie naar de Eredivisie was een punt niet voldoende. De nummers 1 en 2 in de Keuken Kampioenschap promoveren rechtstreeks. FC Groningen staat op de derde plaats met 64 punten uit 33 wedstrijden, drie punten minder dan Roda JC.

FC Groningen speelt aanstaande zondag 14 april de uitwedstrijd tegen VVV Venlo.