FC Groningen wint overtuigend van FC Emmen

FC Groningen heeft zondagmiddag de inhaalwedstrijd tegen FC Emmen overtuigend gewonnen met 0-3. Het was een succesvol paasweekend, want vrijdag won Groningen al van ADO Den Haag met 0-2.

In de eerste helft stond Groningen na twintig minuten spelen al op voorsprong. Thom van Bergen zorgde na een hoekschop voor de 0-1. Ee paar minuten later scoorde Leandro Bacuna de 0-2. Dit was ook de ruststand.

Romano Postema scoorde de 3-0 in de tweede helft na een uur spelen.

FC Groningen staat op de derde plaats met 63 punten na 32 competitieduels in de Keuken Kampioen Divisie en heeft na de winst in Emmen de derde periodetitel officieel binnen. Roda JC heeft één punt meer dan Groningen door zondagavond te winnen van Jong PSV met 3-2. De eerste twee clubs op de ranglijst promoveren rechtstreeks naar de eredivisie.

Zondag 7 april speelt FC Groningen de thuiswedstrijd tegen NAC Breda.