FC Groningen wint met ruime cijfers van De Graafschap

FC Groningen heeft vrijdagavond in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-12 gewonnen van De Graafschap. Romano Postema zorgde met een derde goal in blessuretijd voor een hattrick. Groningen klimt door de vierde zege op rij van de vierde naar de tweede plaats, wat aan het einde van de rit rechtstreekse promotie oplevert.

Groningen begon goed aan de wedstrijd en Romano Postema zorgde vroeg in de wedstrijd voor de eerste goal. Een kwartier later wist Postema
op aangeven van Peersman de tweede goal op rij te maken. Halverwege de eerste helft maakt De Graafschap de aansluitingstreffer: 2-1. Vervolgens maakte de Graafschap na een corner de 2-2.

In de tweede helft wist Valente de voorsprong opnieuw te pakken na een voorzet van Peersman. Door de goal kreeg Groningen weer energie. In de slotfase ging De Graafschap nog op zoek naar de gelijkmaker. Op aangeven van Van Bergen maakte Postema in blessuretijden zijn hattrick en eindigde de wedstrijd in 4-2.

FC Groninge staat op de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie met 57 punten uit 30 wedstrijden. De tweede plek geeft recht op rechtstreeks promoveren naar de Eredivisie. Roda JC kan weer op de 2e plek komen als het zondag wint van MVV. Willem II staat op de eerste plaats met 63 punten.