FC Groningen wint van Top Oss

FC Groningen heeft zondagmiddag gewonnen met 3-0 van Top Oss. Bij rust stond het 1-0.

Met energie begon FC Groningen aan de wedstrijd. Het team toonde initiatief en zocht veelvuldig naar de eerste goal. Na verschillende kansen scoorde Johan Hove na een hoekschop. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft kreeg Groningen een penalty nadat invaller Isak Määttä onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Keeper Havekotte wist de door Bacuna genomen strafschop te stoppen. Enkele minuten later was het wel raak en wist Valente te scoren: 2-0.

Na veel doelpogingen en twee keer buitenspel maakte uiteindelijk Kristian Lien de derde goal. Met de drie punten klimt de FC na 24 wedstrijden naar plek vijf in de KKD.

Afgelopen donderdag was het ook feest toen Groningen de halve finale wist te halen na ruim 120 minuten spelen en de gewonnen strafschoppenserie. Het was een mooie week.