FC Groningen bereikt halve finale KNVB-beker na strafschoffen

FC Groningen heeft de halve finale bereikt in het KNVB Bekertoernooi. In de Euroborg versloeg FC Groningen na ruim 120 minuten spelen en de strafschoppenserie Eredivisionist Fortuna Sittard. Keeper Hidde Jurjus wist een strafschop te stoppen en zag vervolgens de beslissende penalty overgaan. Plaatsing was daarna een feit.

Na ruim tien minuten spelen schoot Laros Duarte een vrije bal op de lat, het was de eerste kans voor Groningen. De wedstrijd ging over en weer. Keeper Jurjus wist een half uur later een inzet van Sierhuis te stoppen. Bij rust stond het 0-0.

In de tweede helft waren er weinig kansen en dat betekende verlengen. De eerste echte kans was voor Fortuna, maar opnieuw wist keeper Jurjus dit te voorkomen. In de tweede helft van de verlenging had Groningen meer de bal en waren er nog twee kansen, maar het bleef 0-0.

Dit betekende strafschoppen nemen. Voor FC Groningen schoten Postema, Bakker, Hove en Peersman raak. Keeper Jurjus wist de penalty van Ozyakup te stoppen.

Zaterdagavond wordt na een loting bekend of N.E.C., Cambuur of Feyenoord de tegenstander van Groningen is in de halve finale.