Donar wint en Lycurgus verliest eerste wedstrijd in nieuwe jaar

Donar won afgelopen zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Yoast United in Bemmel eenvoudig. Het werd 63-87. Nova Tech Lycurgus verloren de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar met 3-2 van VoCASA in Nijmegen.

Het begin van de wedstrijd van Donar waren er nog kleine verschillen. Het eerste kwart eindigde in 20-21, bij rust stond 35-43 op het scorebord. Donar sluit het derde kwart af met 50-64. In het laatste kwart wist Donar de score in het voordeel van 63-87 af te sluiten.

Topscorers waren John Meeks met 21 punten en David Gabrovsek met 16 punten. Donar staat op de derde plek met 21 punten uit 13 wedstrijden in de BNXT League. De eerstvolgende wedstrijd is zondag 28 januari tegen Landstede Hammers in Zwolle.

De volleyballers van Lycurgus verloren na een 0-2 voorsprong uiteindelijk met 3-2 in Nijmegen. De eerste set werd gewonnen met de stand 19-25 en de tweede set in 16-25. De thuisploeg werd echter sterker en deze set ging naar VoCASA met 25-21. Ook de vierde set werd gewonnen met 25-23. In de beslissende set leek het lang erop dat Lycurgus zou winnen, maar de Nijmegenaren wonnen uiteindelijk toch met 15-13.

Lycurgus staat op de vijfde plaats met 25 punten uit 12 wedstrijden in de eredivisie. Zondag 14 januari speelt Lycurgus thuis tegen Simplex SSS uit Barneveld.