Eerste thuisduel fC Groningen in teken van ‘In Memoriam’

Foto: Jan Buurma

Het eerste thuisduel van FC Groningen na de winterstop staat in het teken van ‘In Memoriam’. FC Groningen eert ook dit seizoen traditioneel haar supporters die in het afgelopen kalenderjaar zijn overleden. Het thuisduel tegen Jong AZ is op vrijdag 26 januari.

De Trots van het Noorden kiest bewust voor de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar, meldt de voetbalclub. Familieleden die iemand in 2023 hebben verloren en deze FC-supporter op vrijdag 26 januari in Euroborg willen herdenken, kunnen hun dierbare aanmelden.

“Voor veel van onze supporters is FC Groningen zoveel meer dan een voetbalclub. Het groen-wit zit in hun hart en is ze enorm dierbaar”, aldus FC Groningen. In Memoriam is al jaren een traditie binnen FC Groningen waarbij club, spelers, staf en supporters samen stil staan bij de in het afgelopen jaar overleden supporters.

Tot aan vorig seizoen was deze herdenking tijdens de laatste thuiswedstrijd van het jaar, maar afgelopen seizoen is gekozen voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe kalenderjaar. Na de opkomst van de spelers volgt één minuut applaus voor de overleden supporters, terwijl namen en foto’s worden getoond op de videoschermen. Rondom het veld worden fakkels ontstoken.

‘In Memoriam’ is een initiatief van officiële supportersgeledingen van de club in samenwerking met FC Groningen. Uitsluitend in overleg met de familie van de overledene zal de aanvraag worden uitgevoerd. Voor het doen van een aanvraag kan gebruik worden gemaakt de volgende link: www.fcgroningen.nl/supporters//in-memoriam/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen