Lycurgus uitgeschakeld in Europese CEV-Cup

Foto: Jan Buurma

Nova Tech Lycurgus is woensdagavond uitgeschakeld in de zestiende finales van de CEV Cup, het tweede Europese niveau. In een sfeervolle MartiniPlaza verloren de volleyballers de return in drie sets tegen SC Prometey Dnipro uit Oekraïne.

Lycurgus moest met 3-0 of 3-1 winnen om een beslissende ‘gouden set’ te spelen na het verlies verleden week in de heenwedstrijd.

De 2.250 toeschouwers zorgden voor een gezellige sfeer tijdens de wedstrijd. In de eerste set kwam Lycurgus een aantal keren op voorsprong, maar de set ging als nog naar Promety met 22-25. In de tweede set kwam Lycurgus ook op voorsprong, maar serverend waren de Oekraïners in het voordeel. Na een achterstand knokten de Groningse volleyballers zich wel terug, maar het werd toch 23-25.

Daardoor was de Europese uitschakeling een feit. Desondanks bleef de sfeer goed en probeerde Lycurgus toch de wedstrijd goed af te sluiten. De wedstrijd eindigde in 24-26.

Zondagmiddag speelt Lycurgus het topduel tegen Active Living Orion uit Doetinchem in Martiniplaza, waarin beide ploegen spelen voor de eerste plek in de eredivisie. De wedstrijd begint om 16.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen