Techbedrijf Nova Technology neemt Groningse volleybal profclub Lycurgus over

Foto: De Redactie

Het Nederlandse multinational Nova Technology, opgericht door de broers Ramón en Pascuál AB, neemt volleybalclub Lycurgus over. De multinational wordt grootaandeelhouder van de drievoudig landskampioen en vijfvoudig Beker winnaar Lycurgus.

Lycurgus wordt hiermee de eerste Nederlandse volleybalclub met een betaalde directie en een Raad van Commissarissen en gaat verder onder de naam Nova Tech Lycurgus.

De overname biedt volgens de volleybalclub een financiële injectie om opnieuw op het hoogste niveau te kunnen presteren. Voormalig technisch directeur NOC*NSF, Joop Alberda neemt de rol van algemeen directeur op zich. Hij verkreeg internationale bekendheid door met het Nederlands volleybalteam de gouden medaille te winnen tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta.

De aankoop is onderdeel van Nova’s maatschappelijke programma Embrace the Future om jeugd te inspireren meer te bewegen. Nova Tech Lycurgus trapt hun eerste Europese wedstrijd van het seizoen af in de prestigieuze sportarena MartiniPlaza op 29 november aanstaande.

‘De investering in Lycurgus voelt voor ons als een logische stap. Wij zijn onze onderneming gestart in Groningen en ik werd tijdens het kijken van de eerste wedstrijd direct verliefd op de volleybalsport”, aldus Rámon AB, mede-oprichter Nova Technology. “We zoeken altijd naar manieren om een positieve maatschappelijke bijdrage te leveren, want door de groeiende technologie doen steeds meer Nederlanders zittend werk, terwijl beweging zo belangrijk is. We geloven niet in kortstondige acties, maar streven er altijd naar om op structurele wijze onderdeel te zijn van de oplossing. Door te investeren in sport kunnen wij via ons programma Embrace the Future jeugd stimuleren tot bewegen en Lycurgus naar een hoger niveau tillen”.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen