FC Groningen wint eerste wedstrijd in Keuken Kampioen Divisie ruim van Jong Ajax

FC Groningen heeft de eerste wedstrijd van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met ruime cijfers gewonnen. Het werd vrijdagavond 4-1 in de Euroborg.

Ruim 20.000 supporters zorgden voor sfeer bij het eerste thuisduel. In de eerste helft had Groningen een aantal kansen. Marco Rente kopte de 1-0 binnen na ruim een half uur spelen. Dat was ook de tussenstand bij rust.

Vlak na rust was Jong Ajax dichtbij de gelijkmaker na een schot van afstand, maar doelman Verrips wist deze bal te pakken. In de 55e minuut zorgde Postema in de rebound voor de 2-0. FC Groningen bleef ook in de tweede helft de gevaarlijkste ploeg. Suslov schoot twintig minuten voor tijd eerst keihard met zijn linker tegen een tegenstander, kreeg de bal voor zijn rechtervoet en schoot beheerst achter de doelman, 3-0.

Het werd nog 3-1 door een goal van Rasmussen. In blessuretijd zorgde invaller Johan Hove voor de eindstand 4-1.

Maandag 21 augustus gaat FC Groningen op bezoek bij Jong Utrecht. Op zondag 27 augustus speelt FC Groningen thuis tegen Willem II.