Dick Lukkien: “Het moet weer over voetbal gaan en terugkeren in de Eredivisie”

Dick Lukkien, Hoofdtrainer Fc Groningen
Dick Lukkien, Hoofdtrainer Fc Groningen
Foto: FC Groningen/Jan Westman

De nieuwe hoofdtrainer Dick Lukkien werd zondag gepresteerd bij FC Groningen tijdens een bijeenkomst in de Euroborg. De 51-jarige Lukkien tekende voor een contract tot medio 2026.

De nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen heeft een duidelijke doelstelling voor het komende seizoen. “Na het weekend moet het weer over voetbal gaan”, aldus Lukkien. “We moeten weer zorgen voor positiviteit en dat gaat niet zomaar. Het vergt bloed, zweet en tranen en het vergt ook samen. Ik zit hier, maar waar ik ‘ik’ zeg bedoel ik ‘wij’. Want ik houd van samenwerken. Ik ben blij met de nieuwe staf, de mensen van de oude staf die er nog zijn en de spelersgroep die wij aan het formeren zijn. Samen moeten we zorgen voor binding met het achterland. FC Groningen weer FC Groningen laten zijn en terugkeren op het niveau waar deze club hoort: de Eredivisie.”

De Veendammer keert terug bij de club waar hij tussen 2010 en 2016 eerder werkzaam was. Eerst als trainer van Jong FC Groningen en vanaf 2013 was Lukkien onderdeel van de technische staf onder leiding van Erwin van de Looi, die onder meer de KNVB Beker en de play-offs voor Europees voetbal wist te winnen.

Lukkien begint deze week met zijn klus bij de FC. Op zaterdag 1 juli staat om 14.00 uur de eerste groepstraining op Sportpark Corpus den Hoorn op het programma.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen