FC Groningen beleeft dramatische middag door 6-0 verlies

FC Groningen beleefde zondag een dramatische middag en verloor met 6-0 van Vitesse in Arnhem. Ook speelde Groningen ruim een helft met tien man na een rode kaart op doelman Peter Leeuwenburgh.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Groningen op achterstand na een goal van Million Manhoef. Vlak daarna waren er kansen op de gelijkmaker, maar wist de doelman van Vitesse Kjell Scherpen dit te voorkomen. Vitesse had het meeste balbezit in de eerste helft. Vlak voor rust kreeg doelman Leeuwenburg de rode kaart in de blessuretijd nadat hij buiten strafschotgebied Manhoef onderuit haalde.

Vlak daarna scoorde Meulensteen de 2-0, de vervanger Jan de Boer wist de bal niet tegen te houden.

De hele tweede helft speelde FC Groningen met tien man en speelde ‘een dramatische helft’. Manhoef scoorde tien minuten na rust opnieuw en zette 3-0 op het scorebord. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd schoot Gabriel Vidovic de 4-0 binnen. Manhoef maakte een paar minuten de 5e goal. In de 84ste minuut besliste Sondre Trondstad de eindstand door het zesde doelpunt binnen te schieten.

Volgend weekend speelt FC Groningen in eigen huis tegen Sparta de laatste wedstrijd in de Eredivisie. Deze thuiswedstrijd wordt gespeeld zonder publiek.