Wedstrijd FC Groningen – Ajax dinsdagmiddag uitgespeeld

Foto: Jan Buurma

De wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax werd definitief gestaakt zondagmiddag, nadat scheidsrechter Jeroen Manschot twee keer moest ingrijpen omdat er rookbommen op het veld werden gegooid. FC Groningen speelt het resterende deel van de wedstrijd tegen Ajax dinsdagmiddag om 15.00 uur uitgespeeld. Dat heeft het competitiebestuur betaald voetbal besloten in overleg met de lokale autoriteiten in Groningen, meldt FC Groningen.

Na bijna zes minuten spelen ging het mis, ditmaal niet door bier maar door rookbommen en iemand met een bivakmuts rende het veld op. Deze persoon droeg een spandoek met een negatieve boodschap aan het bestuur. Na een onderbreking van een kwartier werd de wedstrijd hervat, maar ging het opnieuw mis en werd wedstrijd opnieuw stilgelegd. Volgens de regelgeving van de KNVB moet de wedstrijd bij twee onderbrekingen definitief gestaakt worden. Alleen de burgemeester kan er nog voor kiezen om toch verder te spelen, maar dat gebeurde niet.

In totaal werd na negen minuten spelen de wedstrijd gestaakt. De actie werd al aangekondigd door aanhang van Groningen voor de wedstrijd. De onafhankelijke aanklager betaald voetbal stelt een onderzoek in naar de incidenten bij FC Groningen – Ajax, meldt de voetbalclub.

FC Groningen gaat de komende periode in gesprek met alle ketenpartners om de problematiek rond voetbalwedstrijden te bespreken. “De club baalt ervan dat enkelingen de voetbalmiddag of -avond van heel veel voetballiefhebbers in stadions kunnen verstieren”, aldus FC Groningen. De onafhankelijke aanklager betaald voetbal stelt een onderzoek in naar de incidenten bij FC Groningen – Ajax.

Vorige week degradeerde FC Groningen al uit de Eredivisie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen