FC Groningen degradeert na 23 seizoenen naar eerste divisie

FC Groningen speelde gelijk zondagmiddag met 1-1 tegen Go Ahead Eagles. Door het gelijkspel degradeert Groningen na 23 seizoenen naar de Eerste Divisie.

In de zesde minuut kwam FC Groningen dankzij Ricardo Pepi toch nog op voorsprong na een voorzet van Oliver Antman. Na een half uur speler maakte Willum Thór Willumsson de 1-1 gelijkspel. Go Ahead Eagles was de gevaarlijkste ploeg en keeper Peter Leeuwenburgh had al twee keer voorkomen dat de gelijkmaker viel.

Ook na rust kreeg Go Ahead Eagles meerdere kansen om op voorsprong te komen. Pepi schoot net naast na ruim een uur gespeeld te hebben. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Irandust nog een kans vanuit een vrije trap, maar deze bal werd in de muur geschoten.

Degradatie is door het gelijkspel een feit. FC Groningen speelt nog drie wedstrijden in het Eredivisievoetbal dit seizoen. Komende zondag speelt FC Groningen thuis tegen Ajax.

Na 23 jaar degradeert FC Groningen naar de eerste divisie. Het is de derde degradatie, ook in 1971 en 1998 degradeerde de voetbalclub uit Groningen.