Opnieuw verlies voor FC Groningen

Opnieuw wist FC Groningen niet te winnen en daarmee punten te pakken om degradatie te voorkomen. Na drie minuten keek Groningen alweer tegen een achterstand aan.

Inigo Cordoba wist te scoren na balverlies van Ragnar Oratmangoen. Ondanks veel balbezit kwam Groningen niet tot veel kansen. Vlak voor rust maakte Fortuna Sittard de tweede goal. Keeper Verrips wist de bal nog te stoppen, maar in de rebound scoorde Cordoba zijn tweede goal.

Na rust wist Pepi nog de 2-1 op het scorebord te zetten, maar in de slotfase van de wedstrijd werd het nog 3-1 voor Fortuna, dankzij een goal van voormalig FC’er Paul Gladon. Het was de achttiende nederlaag van dit seizoen.

Concurrent FC Emmen wist te winnen van hekkensluiter SC Cambuur en Excelsior wist een punt te pakken bij FC Twente. Het gat om degradatie af te wenden is inmiddels opgelopen naar zeven punten.

Komende vrijdag speelt FC Groningen thuis tegen FC Utrecht. Daarna volgen nog thuiswedstrijden tegen NEC, Ajax en Sparta en mag de FC op bezoek bij RKC Waalwijk, Go Ahead Eagles en Vitesse. FC Groningen heeft nog zeven wedstrijden om degradatie naar de Eerste Divisie te voorkomen.