Dick Lukkien nieuwe hoofdtrainer na dit seizoen

Foto: Jan Buurma

Dick Lukkien wordt na dit seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen. Dat maakte FC Groningen al bekend, echter het nieuws lekte afgelopen weekend al uit via verschillende media.

De 50-jarige Veendammer tekent in Euroborg een contract voor drie seizoenen, tot medio 2026. Momenteel is Lukkien nog werkzaam bij FC Emmen, waar hij bezig is aan zijn zevende seizoen als hoofdtrainer.

Dick Lukkien was voor zijn overgang naar Emmen eerder al zes jaar werkzaam bij de Trots van het Noorden. Algemeen directeur Wouter Gudde: “We zijn zeer gecharmeerd van zijn kwaliteiten als hoofdtrainer. Het is geen geheim dat we afgelopen winter ook al hebben geprobeerd om Dick tussentijds naar Groningen te halen. Dat lukte toen niet omdat FC Emmen hem aan zijn contract hield. Onlangs hebben wij bij Dick geïnformeerd naar de mogelijkheden na het huidige seizoen, als zijn contract in Emmen afloopt.”

De presentatie van Lukkien zal na het huidige seizoen plaatsvinden, zodat zowel Dennis van de Ree bij FC Groningen als Lukkien bij FC Emmen de focus kunnen hebben op de resterende maanden van dit seizoen. Beide clubs leveren zware strijd om in de Eredivisie te kunnen blijven.

“Ik kijk er naar uit om na dit seizoen als hoofdtrainer van FC Groningen aan de slag te gaan. Naast FC Emmen heeft FC Groningen altijd een speciale plek in mijn hart gehouden”, aldus Lukkien.

Vertrek Dennis van der Ree

De 43-jarige Dennis van der Ree vertrekt na dit seizoen bij FC Groningen. De huidige hoofdcoach van de Trots van het Noorden heeft deze beslissing genomen na gesprekken met de club over zijn toekomst. In januari van dit jaar werd van der Ree voor de rest van het seizoen aangesteld als hoofdtrainer van FC Groningen.

“Toen de club mij meldde dat er met ingang van het nieuwe seizoen een andere hoofdtrainer voor de groep zal staan, heb ik nagedacht over mijn toekomst bij FC Groningen. Ik heb ervoor gekozen na dit seizoen mijn eigen pad te kiezen”, aldus van der Ree.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen