Strijdend FC Groningen met lege handen

Foto: CC BY 2.5/Wikpedia Commons/ J. M. Jaarsma

Na een enerverende avond waarin Groningen lang stand hield verloor FC Groningen alsnog in de slotfase van koploper Feyenoord. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Oussama Idrissi de enige goal.

Het overwicht lag in de wedstrijd bij de Rotterdammers, maar ook de voetballers van Groningen creëerden soms kansen. Strijd werd er gestreden waarbij Feyenoord moeilijk tot scoren kwam.

In de tweede helft moest de FC verder met tien man na een tweede gele kaart voor Isak Määttä.

Elvis Manu had namens Groningen de eerste kans, maar de doelman was net eerder bij de bal. Doelman Michael Verrips keepte een goede wedstrijd en wist meerdere keren de voorsprong voor Feyenoord te voorkomen.

FC Groningen moest na 52 minuten spelen met tien man verder. Isak Määttä had in de eerste helft een gele kaart gekregen omdat hij een ingooi overliet aan een ploeggenoot. De Noor kreeg een tweede kaart nadat hij de bal hard tegen een tegenstander schoot in een uiterste poging uit de verdedigen.

Groningen bleeft echter knokken met een man minder en wist het verdedigend lang vol te houden. In de 88ste minuut was het uiteindelijk Idrissi die zorgde voor de achterstand en Groningen met lege handen stond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen