Mooie verdiende winst van FC Groningen op Excelsior

3-0, een energieke wedstrijd in een sfeervol stadion. FC Groningen wint van Excelsior zaterdagmiddag na lange tijd voor eigen publiek.

Bij rust stond het 1-0 door een doelpunt van Johan Hove. Na de pauze maakten Ricardo Pepi en Liam van Gelderen de andere twee goals voor de FC.

Vanaf de eerste minuut speelde FC Groningen energiek en naar voren. Binnen een kwartier zorgde Johan Hove voor de 1-0. Ook in de overige minuten van de eerste helft ging Groningen op zoek naar meer goals en kreeg meerdere kansen om de stand te verdubbelen.

Vijf minuten na rust was het Pepi die zorgde voor de tweede treffer voor Groningen, na een assist van Irandust. Liam van Gelderen zorgde voor de derde goal na goed doorzetten.

Het was een sfeervol stadion met ruim 20.000 enthousiaste supporters, die na afloop de overwinning uitbundig vierden met de voetballers van FC Groningen. Het is de eerst gewonnen competitieweedstrijd sinds 23 oktober vorig jaar.

FC Groningen staat op de zeventiende plaats met 17 punten in de eredivisie. Volgende week zaterdag speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De aftrap is om 20.00 uur in De Kuip.