FC Groningen verliest opnieuw en is hekkensluiter Eredivisie

FC Groningen heeft in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur opnieuw verloren. Het werd 1-0. Daarmee staat Groningen momenteel onderaan in de Eredivisie.

Voor rust was de stand nog 0-0, maar in de tweede helft was het Daniƫl van Kaam die de 1-0 op het scorebord zette. Van Kaam komt uit de opleiding van Groningen maar vertrok deze zomer naar Leeuwarden.

Enkele minuten na de goal bestormden een aantal supporters het veld, waarop scheidsrechter Nijhuis de wedstrijd stillegde. Na een kwartier werd de wedstrijd hervat. In de slotfase raakte Ramon Pascal Lundqvist nog de lat, maar volgde geen goal meer voor Groningen.

Het was de vijfde nederlaag op rij. De druk op FC Groningen neemt toe met nog zestien wedstrijden te gaan. Eindigend op deze plek betekent degradatie naar de Eerste Divisie.

Komende zondag volgt de volgende degradatiekraker in de uitwedstrijd tegen FC Volendam. De aftrap is om 14.30 uur.