FC Groningen verliest van Heerenveen

FC Groningen heeft zondagmiddag opnieuw verloren. Het werd 3-1 in Heerenveen. Het is de elfde nederlaag in zeventien wedstrijden.

Al vroeg in de wedstrijd keek FC Groningen tegen een 1-0 achterstand aan door een goal van Amin Sarr.

Beide ploegen creëerden weinig kansen. Florian Krüger maakte nog de gelijkmaker voor rust. Ondanks het zoeken naar een goal voor Groningen, ging het alsnog twee keer mis. Heerenveen kopte via Van Amersfoort vanuit een hoekschop, de 2-1 binnen. Een minuut later stond het 3-1 op het scorebord voor Heerenveen door een goal via de Sar.

FC Groningen speelde zonder eigen supporters in het Abe Lenstra Stadion. Vorige week woensdag besloot burgemeester Van der Zwan van Heerenveen dat het uitvak maar voor de helft gevuld mocht zijn. Zowel de fans als de directie van FC Groningen waren het daar niet mee eens en bleven om die reden thuis.

FC Groningen staat op de vijftiende positie in de Eredivisie met twaalf punten uit zeventien wedstrijden.

Aanstaande donderdag speelt Groningen thuis tegen SC Cambuur. De aftrap is om 18.45 uur.