FC Groningen verliest eerste wedstrijd na winterstop

FC Groningen heeft na de winterstop zondagmiddag geen punten weten te behalen in de wedstrijd tegen Excelsior. Het werd 1-0 in het Van Donge & De Roo Stadion voor de Rotterdammers door een doelpunt van Redouan El Yaakoubi.

Hoofdtrainer Dennis van der Ree debuteerde net als Thijmen Blokzijl en Thom van Bergen voor Groningen.

FC Groningen probeerde de aanval te zoeken. Kansen waren er voor Valente en Suslov. Ook Excelsior creƫerde kansen. Na rust kopte Azarkan bijna de 1-0 binnen maar wist Verrips, de Groningse keeper met een reflex de bal te pakken. Een kopbal van Suslov werd gepakt door de Rotterdamse keeper.

TWintig minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist in het voordeel van Excelsior. Vanuit een hoekschop kopte Redouan El Yaakoubi raak. Ondanks dat Groningen op zoek ging naar de gelijkmaker was de eindstand 1-0.

Aanstaande donderdag speelt FC Groningen de thuiswedstrijd tegen SV Spakenburg om 20.00 uur voor het TOTO KNVB Bekertoernooi in Euroborg. Feyenoord is vervolgens zondag te gast in Euroborg. De aftrap is om 16.45 uur.