FC Groningen krijgt waar doelpuntenfestijn over zich heen

FC Groningen kreeg zondagmiddag zes tegengoals te verwerken in de uitwedstrijd tegen Ajax. Bij rust keek Groningen tegen een achterstand van 3-1 aan.

Cyril Ngonge wist de enige goal te maken voor Groningen.

Na vier minuten spelen maakte Steven Bergwijn de eerste goal voor Ajax. Ngonge wist de stand kort daarna nog op gelijke hoogte te brengen. Na een klein half uur spelen keek Groningen opnieuw tegen achterstand aan na een doelpunt van Antony. Vlak voor rust maakte Bergwijn zijn tweede goal van de wedstrijd, 3-1. Bergwijn maakte na een klein uur spelen zijn hattrick compleet, 4-1.

Kenneth Taylor bezorgde Ajax de 5-1. In de slotfase kreeg Ajax nog een penalty na hands van Isak Määttä die van dichtbij de bal tegen zijn arm kreeg. Steven Berghuis verzilverde de penalty waarna de eindstand uitkwam op 6-1.

FC Groningen staat op de vijftiende plaats met 1 punt uit twee wedstrijden. Zondag 21 augustus speelt FC Groningen thuis tegen Go Ahead Eagles.