FC Groningen speelt gelijk tegen Volendam

FC Groningen speelde zondagmiddag tijdens het eerste competitieduel in de Eredivisie gelijk tegen FC Volendam. Het werd 2-2 in de Euroborg.

Het was de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Frank Wormuth. Doelman Michael Verrips, verdediger Isak Määttä, middenvelder en aanvoerder Joey Pelupessy en Radinio Balker debuteerden deze wedstrijd.

Cyril Ngonge schoot al binnen 2 minuten raak. Keeper Verrips redde na een klein kwartier een schot van een kleine achttien meter afstand van Volendam.

FC Groningen had veelvuldig de bal. Een fraaie aanval aan de rechterkant van het veld leverde na ruim een half uur spelen de tweede goal op. Ngonge gaf een lage voorzet op Strand Larsen, die koelbloedig de 2-0 binnen schoot.

FC Volendam gaf zich echter niet gewonnen. Tien minuten voor rust scoorde Daryl van Mieghem de aansluitingstreffer en stond het 2-1 bij rust voor Groningen.

Vlak na rust kwam Groningen goed weg nadat een bal van Van Mieghem de paal raakte. De VAR besliste na een hoekschop dat een bal van Benaissa Benamar over de lijn was geweest, 2-2.

Ondanks het opnieuw zoeken naar een doelpunt eindigde de wedstrijd in 2-2 gelijkspel.

Volgende week zondag speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Ajax.