Charles Callison speelt voor Donar komend seizoen

Foto: Publiek Domein

Point-guard Charles Callison speelt komend seizoen voor Donar, dat maakte de basketbalclub dinsdagavond bekend. De 27-jarige uit Amerika afkomstige Callison ondertekende een contract voor één seizoen.

Tijdens zijn studie speelde hij bij Washington State Cougars. Zijn Europese avontuur begon in Scandinavië. Het afgelopen seizoen speelde hij bij Odessa in Oekraïne, waar hij gemiddeld 16.8 punten per wedstrijd maakte. Door het stopzetten van de competitie daar, vertrok hij naar de hoogste divisie in Duitsland bij Würzburg.

Coach Matthew Otten is tevreden met deze point-guard. ’Charles is een hoog niveau speler die ons goed kan helpen aan beide kanten op het veld, verdedigend en aanvallend. Zijn karakter en werkethiek passen exact bij het Donar DNA’.

Charles Callison kijkt er naar uit om bij Donar het seizoen te beginnen. ‘Ik weet dat Donar een mooie plek is om te spelen en bovendien is het een heel professionele organisatie. Ik kijk er naar uit om te gaan spelen in Europees verband en in de BNXT League. Daarnaast wil ik heel graag de fans ontmoeten’.

Donar heeft met de komst van Callison nu negen spelers gecontracteerd: Leon Williams, Sander Hollanders, Willem Brandwijk, Mark Roorda, Olaf Schaftenaar, Kjeld Zuidema, Clay Mounce, Ronalds Zakis en Charles Callison.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen