FC Groningen begint met vrouwenvoetbal: ‘Meiden kunnen dromen van Euroborg’

Foto: Jan Buurma

FC Groningen start na de zomervakantie met vrouwenvoetbal. De club begint met twee trainingsgroepen voor meiden en verwacht binnen vier jaar een volwaardige vrouwenselectie te hebben.

Afgelopen seizoen deed FC Groningen een haalbaarheidsonderzoek naar het opzetten van vrouwenvoetbal bij de club en de uitkomsten daarvan zijn positief. “Meiden kunnen gaan dromen van spelen in Euroborg”, aldus FC Groningen. FC Groningen wil nieuwe internationals uit het Noorden opleiden.

“FC Groningen heeft een groot achterland met veel potentie, ook voor jonge meiden die voetballen”, aldus algemeen directeur Wouter Gudde. “Maar meiden met een voetbaldroom konden tot op heden nergens terecht. Daar gaat vanaf nu verandering in komen, wij pakken die verantwoordelijkheid. FC Groningen is een club waar iedereen kan groeien, jongens en meiden. Ook meiden kunnen gaan dromen van het spelen in Euroborg en misschien wel meer; de OranjeLeeuwinnen. Dat is onze ambitie, maar we doen het wel op onze eigen manier.”

Een eigen Opleiding voor meidenvoetbal moet de basis vormen voor een vrouwenvoetbalafdeling. FC Groningen begint met twee trainingsgroepen: één voor speelsters onder-12 jaar en één voor speelsters onder-13 tot en met onder-15. Zij blijven in eerste instantie ook lid van hun eigen amateurvoetbalvereniging. De groep speelsters onder de 12 jaar traint één keer per week en de oudste groep heeft meerdere keren trainingen in de week.

Het streven is om over vier jaar een eerste vrouwenelftal te hebben.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen