FC Groningen en Robey Sportswear presenteren ‘de Maatschappelijke bal’

Foto: FC Groningen – Studio Gambar

FC Groningen heeft samen met partner Robey Sportswear de Maatschappelijke bal ontwikkeld. Zij geven 5.000 voetballen cadeau aan de maatschappij.

Ieder kind in Noord-Nederland moet een voetbal thuis hebben liggen om lekker te gaan bewegen, meldt FC Groningen. De maatschappelijke ‘Word Groter-bal’ is ontworpen door kunstenaar Klaas Lageweg. Clubicoon Arjen Robben is ambassadeur van de actie. FC Groningen hoopt dat de ballen voornamelijk terecht komen bij kinderen die opgroeien in armoede.

Ieder kind in stad en ommeland moet een bal thuis hebben liggen. Om over te gooien, blikspuit te spelen, te volleyballen of natuurlijk om lekker tegenaan te trappen op een voetbalveld of pleintje. FC Groningen heeft daarom een Word Groter-bal laten ontwerpen. De bal staat voor groei. Om als mens te kunnen groeien moet iemand fysiek en mentaal fit zijn. Het belang van sport en bewegen is dan ook groot en een bal is hierbij een gemakkelijk en veelzijdig voorwerp om te gebruiken. Door sport leert een kind omgaan met winst en verlies, leert het vriendschappen opbouwen op het veld, leert het keuzes maken.

Arjen Robben, ambassadeur van de actie, benadrukt het belang van sport op jonge leeftijd. “Veel kinderen hebben te maken met overgewicht, daarom is het zo belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te gaan bewegen,” zegt Robben. “Dat kan als je een bal in je bezit hebt. Samen met vriendjes, vriendinnen, het maakt ook niet uit wat het is. Ik was echt niet alleen maar aan het voetballen en heb ook verstoppertje of blikspuit gespeeld. Ook dan ben je lekker aan het bewegen, rennen en dat is alleen maar goed en gezond.”

Sponsorrelaties van de FC die hun overeenkomst met de club verlengen, krijgen van FC Groningen een zak met vijf ballen uitgereikt. Het is aan de onderneming hoe zij die ballen willen verdelen, maar wel het liefst onder kinderen die nog geen bal hebben. Voor partijen uit het bedrijfsleven of organisaties vanuit de (semi)overheid zijn de zakken met ballen te koop onder dezelfde voorwaarden dat de ballen worden uitgedeeld.

De bal is opgebouwd uit verschillende vlakken, die allen een andere betekenis hebben met een verwijzing naar FC Groningen of het verzorgingsgebied van de voetbalclub. Sportkledingpartner Robey Sportswear heeft de bal ontwikkeld en geproduceerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen