Opnieuw verlies voor FC Groningen bij afscheid trainer Danny Buijs

FC Groningen heeft bij het afscheid van trainer Danny Buijs voor de zevende keer op rij verloren. De thuiswedstrijd tegen SC Cambuur werd met 2-3 verloren. Daarmee eindigt FC Groningen dit seizoen op de twaalfde plaats in de Eredivisie.

Al vroeg in de westrijd keek Groningen tegen een achterstand na een goal van Robert Uldrikis. Vlak na rust scoorde Mees Hoedemakers de 2-0 voor de bezoekers. In de 58ste minuut maakte Jørgen Strand Larsen de aansluitingstreffer. Echter een paar minuten later kreeg Cambuur een strafschop en benutte Issa Kallon deze mogelijkheid: 1-3. In blessuretijd maakte Romano Postema nog de 2-3, maar dit was niet voldoende.

Afscheid

De wedstrijd stond in het teken van afscheid nemen van spelers en stafleden. De spelers Mo El Hankouri (vier seizoenen), Bart van Hintum (drie jaar), Bjorn Meijer namen afscheid, evenals huurling Melayro Bogarde.

Ook werd afscheid genomen van teammanager Edwin Bolt die na 18 jaar FC Groningen vertrekt. Adrie Poldervaart was drie seizoenen assistent-trainer in Groningen en wordt de nieuwe hoofdtrainer van de Graafschap. Het laatste woord was voor hoofdtrainer Danny Buijs die na vier seizoenen geen contractverlenging kreeg. Duidelijk was dat Buijs een geliefd persoon was want “tijdens en ver na de welverdiende ereronde werd zijn naam gescandeerd vanaf de tribunes”, aldus FC Groningen.