Volleyballers van Lycurgus ontvangen sportpenning gemeente Groningen

Foto: ©Henk Tammens

De volleyballers van Lycurgus hebben dinsdag de sportpenning van de gemeente Groningen uitgereikt gekregen door wethouder Sport Inge Jongman. Zij ontvingen de prijs volgens de gemeente voor het behalen van de nationale beker.

Op Tweede Paasdag won Lycurgus voor de derde keer op rij de beker in Ede. Na een zenuwslopende vijfsetter won de ploeg voor het eerst dit seizoen van Active Living Orion. De ploeg werkte in de vierde set maar liefst negen matchpoints weg en benutte zelf het tweede setpoint.

Wethouder Inge Jongman is trots op deze prestatie: “Drie keer op rij de nationale beker winnen en dat ook nog nadat de ploeg twee dagen daarvoor werd uitgeschakeld voor de finale om de landstitel. Een mooie afsluiting van het seizoen voor Amysoft Lycurgus en in het bijzonder voor Dennis Borst.” De aanvoerder speelde zijn laatste wedstrijd en pakte daarmee de laatste prijs van zijn loopbaan. Deze beker is de twaalfde prijs in de historie van de club.

De sportpenning van de gemeente Groningen is een prijs voor individuele sporters en teams die een eerste, tweede of derde plaats hebben behaald bij Europese- of Wereldkampioenschappen of Groninger sportteams die Nederlands Kampioen zijn geworden of een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen