FC Groningen en Rijksuniversiteit Groningen tekenen intentieverklaring

Foto: FC Groningen – Studio Gambar

FC Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) gaan meer samenwerken op de gebieden sport, beweging, gezondheid en duurzaamheid. Ook willen ze samen onderzoek doen naar bewegingsarmoede, talentontwikkeling en ondernemerschap.

Donderdag ondertekenden voorzitter Jouke de Vries van het College van Bestuur van de RUG en algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen een intentieverklaring, waarbij een verdergaande samenwerking op het gebied van onderzoek is geformaliseerd. Dat gebeurde tijdens het evenement ‘Scoren met talent’.

Ook werden er ook afspraken gemaakt over een verdere verkenning van mogelijke studenten- en onderzoeksprojecten. Wouter Gudde van FC Groningen en Jouke de Vries van de RUG zijn positief over de samenwerking. “Wij hebben stevige ambities geformuleerd als aanjager van de regionale economie in Noord-Nederland en als aanjager om bewegingsarmoede op te lossen in ons verzorgingsgebied”, aldus Gudde. “Hiervoor hebben we sterke partners en merken nodig. De RUG is zo’n partij. Een instituut met heel veel kennis in huis, waarvan wij graag gebruik willen maken en mee willen samenwerken.”

De Vries van de RUG kijkt positief naar de formalisering van de samenwerking: “Door het grote maatschappelijke bereik van FC Groningen en de brede academische kennis binnen de RUG te koppelen, creëren we een unieke kans om gezamenlijke doelen op het gebied van
gezondheid, duurzaamheid, sport en bewegen te formuleren. Hiermee kunnen we een positieve impact op maatschappelijk vraagstukken genereren.”

Het tekenen van de intentieverklaring vond plaats tijdens ‘Scoren met talent’, een event waarbij kansen voor de sport, onderzoek en het bedrijfsleven centraal stonden. Tijdens het evenement werd ook de Football Science Groningen Award uitgereikt. Carolin Arens won de prijs met haar onderzoek: ‘A Vector Autoregressive Approach to Better Understand Performance Dynamics in Soccer’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen