Financiële strop voor FC Groningen door faillissement hoofdsponsor Office Centre

Foto: Jan Buurma

De hoofdsponsor van Groningen, het bedrijf Office Center, is failliet verklaard en dit heeft grote financiële gevolgen. Dat maakte FC Groningen woensdag bekend.

Het acuut wegvallen van de hoofdsponsor betekent een schade van bijna een miljoen euro: circa 925.000 euro. FC Groningen haalt de naam direct van het shirt.

Office Centre, een specialist in kantoorartikelen, was een zogenaamd WHOA-traject gestart. Dat is een procedure waarbij in financiële nood verkerende ondernemingen via de rechtbank tot een onderhands akkoord proberen te komen met haar schuldeisers, maar dit is volgens FC Groningen mislukt. FC Groningen was al op zoek naar een nieuwe prominente partner, maar dit proces wordt nu versneld.

Office Centre had in september vorig jaar al aangekondigd te vertrekken als hoofdsponsor van FC Groningen. Dit betekende dat de naam sowieso vanaf het seizoen 2023/2024 van de voorkant van het groen-witte shirt zou gaan verdwijnen, maar dat is nu noodgedwongen al veel eerder.

Algemeen directeur Wouter Gudde zegt mee te voelen met de werknemers van Office Centre en spreekt van een grote strop voor de club. “Dit is bijzonder zuur. We hebben lange tijd de hoop gehad dat er nog een regeling zou volgen waarbij we in ieder geval nog een deel van het sponsorgeld tegemoet zouden kunnen zien. Die hoop is met het faillissement vervlogen. Dit betekent een grote financiële scheur in de broek. Bijna een miljoen euro is op onze omzet een substantiële bijdrage”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen