Supporters FC Groningen verrast met presentje die op fiets naar stadion kwamen

Foto: FC Groningen

Afgelopen zaterdag werden een aantal fietsers bij het stadion verrast met een presentje, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Willem II.

Ze kregen de cadeautjes om hen te bedanken dat ze tijdens de werkzaamheden aan het Julianaplein, niet met de auto, maar met de fiets naar het stadion kwamen.

FC Groningen en Groningen Bereikbaar zetten zich samen in om supporters te stimuleren op de fiets naar de Euroborg te komen. De supporters, die de fiets parkeerden bij de Kolenmuur ontvingen naast het presentje een QR-code waarmee ze kans maakten op VIP-kaarten van FC Groningen.

Zeker nu de grootschalige werkzaamheden van Operatie Julianaplein plaatsvinden, is de fiets een goed alternatief voor de auto, aldus de beide organisaties.

Gratis fietsenstalling bij Kolenmuur

“Wij stimuleren supporters om zoveel mogelijk met de fiets naar de Euroborg te komen”, vertelt Edwin Froma, marketingmanager bij FC Groningen. “Naast dat hierdoor onnodige drukte op de wegen wordt vermeden en daarmee medesupporters het stadion sneller kunnen bereiken, past het fietsgebruik ook bij de maatschappelijke doelstelling van FC Groningen, het tegengaan van bewegingsarmoede.”

Supporters die vroeg naar het stadion komen, kunnen hun fiets de komende thuiswedstrijden stallen in de gratis fietsenstalling bij de Kolenmuur. Deze stalling ligt vlakbij het supportersplein en biedt plaats aan zo’n 350 fietsen.

Later in het seizoen staan in samenwerking met Groningen Bereikbaar nog verschillende acties op het programma.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen