FC Groningen wint van Willem II

FC Groningen heeft zaterdagavond met 1-0 gewonnen van Willem II. De 18-jarige Bjorn Meijer zorgde binnen een kwartier spelen voor drie punten.

Met een gevulde tribune startte Groningen voortvarend aan de wedstrijd. Binnen een kwartier kopte Meijer op een voorzet van Bart van Hintum de bal binnen de doellijnen. Willem II had via Nunnely een kans op de gelijkmaker, maar dankzij verdediger Kasanwirjo werd dit voorkomen. Ondanks druk van FC Groningen en een paar kansen bleef de ruststand 1-0.

Na rust werden de bezoekers gevaarlijker en gingen op zoek naar de gelijkmaker. De laatste minuten waren nog spannend, maar Groningen wist dit keer de punten in eigen huis te houden.

FC Groningen staat op de tiende plek met 29 punten uit 24 wedstrijden. Aanstaande zaterdag speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Een week later speelt FC Groningen in eigen huis tegen NEC.