FC Groningen speelt gelijk tegen PEC Zwolle

FC Groningen heeft zondagmiddag één punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Door een late tegentreffer van PEC Zwolle werd het 1-1.

In de eerste helft bracht Laros Duarte zijn ploeg op voorsprong. Het leek er lang op dat Groningen driepunten overhield aan de wedstrijd, maar in blessuretijd van de tweede helft kwamen de Zwollenaren langszij via een kopbal van Yuta Nakayama.

In het begin van de wedstrijd had PEC Zwolle meer balbezit, maar kreeg FC Groningen de grootste kansen. Zo waren er twee kansen voor Paulos Abraham, maar hij wist de keeper niet te passeren.

Vervolgens benutte Duarte de vrije trap na een overtreding en wist de bal in de linker bovenhoek te schieten, 0-1. Zijn eerste voor de club. Bjorn Meijer kreeg op slag van rust nog een grote kans, maar deze bal raakte de paal. Het schot spatte uiteen op de paal. De ruststand was 0-1.

Na rust leek FC Groningen de voorsprong te verdubbelen, maar de binnengeschoten doelpunt van Michael de Leeuw werd afgekeurd nadat in de aanloop na de treffer een overtreding was geconstateerd. Strand Larsen raakte vijf minuten voor tijd nog de paal.

Echter gedurende de zes minuten blessuretijd was het Yuta Nakayama die vlak voor tijd de gelijkmaker binnenkopte en ervoor zorgde dat het gelijkspel werd, 1-1.

FC Groningen speelt komende zaterdag thuis tegen Willem II. De wedstrijd begint om 18.45 uur.