Jarige Jørgen Strand Larsen schiet FC Groningen naar winst

FC Groningen heeft zondagmiddag met 2-1 gewonnen van Go Ahead Eagles. De jarige spits Jørgen Strand Larsen bezorgde FC Groningen de winst.

Al vroeg in de wedstrijd schoot Larsen na vier minuten spelen de 1-0 binnen voor Groningen. Na een mooie aanval via Laros Duarte en Bjorn Meijer maakte Larsen zijn achtste treffer van dit seizoen.

FC Groningen was de bovenliggende partij in de eerste helft met kansen voor onder andere Paulos Abraham, Michael de Leeuw. De ruststand was 1-0.

Na rust kwamen de bezoekers na een uur spelen uit het niets op gelijke hoogte door een kopbal van Ioannis Botos. Strand Larsen zorgde uiteindelijk negen minuten later voor de winst door de bal van net buiten het strafschopgebied in de verre hoek raak te schieten.

FC Groningen staat na de 2-1 overwinning op de tiende plaats in de eredivisie.

Volgende week zaterdag speelt FC Groningen de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd begint om 18.45 uur in de Euroborg.