FC Groningen uitgeschakeld in KNVB Bekertoernooi

FC Groningen verloor woensdagavond met 2-1 van NEC en is daardoor uitgeschakeld in het KNVB bekertoernooi. Ondanks dat Groningen de betere ploeg was verloren ze.

Michael de Leeuw scoorde voor Groningen, Calvin Verdonk en Mikkel Duelund deden dat voor de bezoekers uit Nijmegen.

Al vroeg in de wedstrijd keek FC Groningen tegen een achterstand aan na een goal van Calvin Verdonk, die vrij stond bij de tweede paal na een voorzet van de rechterkant en de bal achter doelman Jan Hoekstra schoot.

Ondanks verschillende mogelijkheden wist Groningen niet te scoren. Vlak voor rust maakte Michael de Leeuw de gelijkmaker na een pass van Abraham.

Vlak na rust scoorde Mikkel Duelund de 2-1 met een laag schot. Ondanks het nadrukkelijk op zoek gaan van de gelijkmaker wist Groningen niet meer te scoren.

Na eerder gewonnen te hebben met 4-0 van Helmond Sport en vervolgen van Excelsior Rotterdam met 4-2 strand Groningen in de achtste finale tegen NEC.

Zaterdagavond speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Vitesse in Arnhem. De wedstrijd begint om 18.45 uur.