Grootste EK Futsal gaat door in Groningen en Amsterdam

Foto: via MartiniPlaza

Zestien landen strijden om de Europese titel tijdens UEFA Futsal EURO 2022, het grootste EK zaalvoetbal ooit. MartiniPlaza en de Ziggo Dome zijn het decor voor het EK zaalvoetbal van 19 januari tot en met 6 februari.

Door de coronamaatregelen is er geen publiek toegestaan bij sportevenementen. Dat houdt in dat de wedstrijden tijdens de groepsfase zonder publiek worden gespeeld. Het kabinet besluit op dinsdag 25 januari of er meer mogelijk is. Het is daarom nog onzeker of er publiek bij de wedstrijden in de knock-outfase aanwezig mag zijn.

“UEFA Futsal EURO 2022 moet zorgen voor de sportieve doorbraak en groei van de zaalvoetbalsport in Nederland. Uiteraard hadden we gehoopt dat de zestien deelnemende landen voor twee volle stadions in actie zouden komen. Mocht het later in het toernooi alsnog mogelijk zijn om fans te verwelkomen dan gaan wij hier alles aan doen”, aldus Gijs de jong, toernooidirecteur.

Fans die al een ticket voor het toernooi hadden, krijgen het volledige aankoopbedrag terug en ontvangen hierover per e-mail bericht van de KNVB.

Online meekijken

UEFA Futsal EURO is online of via de NOS te volgen. De wedstrijden van Oranje Futsal, een kwartfinale, de halve finales en de finale zijn live te zien bij de NOS. Het volledige uitzendschema is te vinden op knvb.nl/futsaleuro.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen