FC Groningen en trainer Danny Buijs na dit seizoen niet samen verder

Foto: CC BY-SA 4.0/Wikipedia Commons. Rickazio

FC Groningen en hoofdtrainer Danny Buys gaan na dit seizoen niet samen verder. Dat meldt FC Groningen woensdagmiddag in een persbericht.

De directie heeft besloten om het aflopende contract van de trainer Danny Buijs niet te verlengen. Dat heeft directie van de club na een evaluatie in een gesprek met Danny Buijs aangegeven. De 39-jarige Buijs is bezig aan zijn vierde jaar bij FC Groningen.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt over het besluit: “Wij hebben als directie een evaluatie met elkaar gevoerd en zijn daarbij tot de conclusie gekomen dat we geen
contractverlenging aangaan. Danny heeft als hoofdtrainer tot nu toe goed gepresteerd bij FC Groningen en daarvoor verdient hij absoluut de complimenten. We zijn er met elkaar van overtuigd dat we ook dit seizoen goed en succesvol kunnen afmaken. Daar gaan we met elkaar keihard aan werken.”

Danny Buijs: “Vier jaar geleden heb ik de kans gekregen om hoofdtrainer van FC Groningen te worden. Daar blijf ik de club altijd dankbaar voor en ik ben er trots op wat we in die periode met elkaar hebben bereikt. We hebben sportieve prestaties geboekt en spelers hebben zich individueel kunnen ontwikkelen in onze manier van werken. Maar vooral de binding tussen club, team en supporters is in die jaren in mijn ogen op een ongelooflijk positieve manier gegroeid. Na dit seizoen ga ik een nieuw avontuur aan. Tot die tijd gaan we er met elkaar alles aan doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om ook dit seizoen succesvol af te sluiten.”

De aflopende overeenkomst met eerste assistent-trainer Adrie Poldervaart wordt eveneens niet verlengd.

FC Groningen gaat nu aan de slag met de samenstelling van een nieuwe technische staf voor het seizoen 2022/2023.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen