FC Groningen verliest van NEC

FC Groningen verloor zondagmiddag met 3-0 van NEC in Nijmegen. De wedstrijd werd gespeeld zonder publiek.

Het betere spel was voor NEC in de eerste helft en keeper Leeuwenburgh wist een aantal kansen van de thuisploeg tegen te houden. NEC kwam vlak voor rust op voorsprong nadat Ali Akman tussen een terugspeelbal van Mo El Hankouri en keeper Leeuwenburgh kwam en de 1-0 scoorde.

Vlak na rust lag het initiatief meer bij Groningen en waren een paar kansen voor onder andere Irandust, Suslov en Mo El Hankouri. De treffer viel echter aan de andere kant. Jonathan Okita schoot na een snelle ingooi op de goal, Leeuwenburgh keerde het schot, maar de rebound werd binnengeschoten door Elayis Tavsan.

Ondanks de wissels Jørgen Strand Larsen, Romano Postema en Patrick Joosten scoorde Groningen niet. In blessuretijd maakte Jonathan Okita een doelpunt voor de Nijmegenaren, waarna de eindstand 3-0 werd.

Zondag 7 november speelt FC Groningen om 12.15 uur de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Rondom dat duel wordt een eerbetoon gehouden aan Arjen Robben. Robben zal met zijn familie aanwezig zijn in Euroborg.