FC Groningen Scholentour genomineerd voor ‘Beste Maatschappelijke Project Eredivisie’

Foto: FC Groningen

De FC Groningen Scholentour is in de race voor de titel ‘Beste Maatschappelijke Project Eredivisie’.

FC Groningen wil met de Scholentour op alle basisscholen in de provincie de strijd aangaan tegen bewegingsarmoede. Een trainer van FC Groningen neemt de gymles over en na afloop krijgen de leerkrachten een goodiebag en een handboek, waarin een zesweeks-beweegprogramma ter bevordering van de breed motorische ontwikkeling van de kinderen is opgenomen. Het beweegprogramma van de FC Groningen Scholentour is ontwikkeld in samenspraak met het ‘Instituut voor Sportstudies’ van de Hanze Hogeschool Groningen.

De voetbalclub wil tijdens de Scholentour alle basisschoolkinderen in de provincie (groepen 3 tot en met 8) minimaal één keer per jaar inspireren om er voor te zorgen dat de jeugd in beweging komt. Om de deelnemers ook kennis te laten maken met sport op het allerhoogste niveau en te inspireren met idolen, krijgen alle kinderen die meedoen aan de Scholentour een uitnodiging om een wedstrijd van FC Groningen bij te wonen.

Naast FC Groningen zijn er nog acht andere Eredivisieclubs kanshebber op de prijs. Het publiek en een vakkundige jury bepalen samen welke maatschappelijke projecten in de top-3 terechtkomen. De winnende club ontvangt 50.000 euro en de nummers 2 en 3 krijgen respectievelijk 30.000 euro en 20.000 euro van de VriendenLoterij.

Stemmen kan tot en met zondag 14 november via https://vriendenloterij.nl/stemgroningen.

De winnaar wordt bekendgemaakt op vrijdag 26 november.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden