FC Groningen eenvoudig door naar tweede ronde KNVB beker

De eerste wedstrijd woensdagavond in de bekercompetitie won FC Groningen eenvoudig. Het werd 4-0 tegen Helmond Sport.

Bij rust was het al 3-0, door twee doelpunten van Romano Postema en Daleho Irnadust. Na rust zorgde Jørgen Strand Larsen voor de vierde goal, wat tevens de eindstand was.

Na twintig minuten spelen scoorde Romano Postema zijn eerste doelpunt voor Groningen op aangeven van Daleho Irandust. Twee minuten later verdubbelde Irandust zelf de score. Vlak voor rust maakte Postema zijn tweede treffer van de avond.

Ook na rust was het Groningen die het spel bepaalde. Na tien minuten spelen kopte Strand Larsen de vierde goal binnen na een voorzet van Dankerlui. Dit was ook de eindstand.

Aanstaande zaterdagavond, 30 oktober, wordt er geloot voor de volgende ronde van het KNVB bekertoernooi. Zondag speelt FC Groningen om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen NEC in Nijmegen.