Wie wint de Groninger Sportverkiezing 2015?

Foto: Publiek Domein

De genomineerden van de Groninger Sportverkiezing 2015 zijn bekend.

Bij de Sportploegen zijn dit: FC Groningen, Donar en Abiant Lycurgus.

De genomineerden voor Sporter 2015 zijn: Jur Vrieling (Hippische sport – springen), Joris Pijs (Roeien) en Thijmen Kupers (Atletiek – middellange
afstand).

Stemmen kan tot en met 29 februari via de website: sportpleingroningen

Tijdens de Sportverkiezing worden daarnaast nog twee prijzen uitgereikt.

Sportcoach

Ook kan er dit jaar zelf een kandidaat voordragen worden voor de stimuleringsprijs Sportcoach 2015. Deze prijs is bedoeld voor de sportcoach die zich op een onderscheidende wijze inzet voor de breedtesport in de provincie Groningen.

Sporttalent

In de categorie Sporttalent 2015 bepaalt de Sportprijscommissie wie de winnaar wordt. De talenten zijn dit jaar Jorden van Foreest (schaken), Jan Reijntjens (judo) en Marcel Bosker (schaatsen).

Tot en met 29 februari kan er gestemd worden op de Sporter en de Sportploeg van het jaar 2015.

Provinciale Sportprijs

De Provinciale Sportprijs wordt uitgereikt aan iemand die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de sport in de provincie. Dit is bijvoorbeeld een sporter aan het eind van zijn of haar carrière, een daadkrachtige sportbestuurder of een vereniging met voorbeeldfunctie. Dit betreft geen publieke verkiezing.

De Groninger Sportverkiezing 2015 vindt plaats op maandag 14 maart in het Alfa-college in Groningen. Daarbij staan het uitreiken van de sportprijzen en het eren van de sporters centraal.

De Groninger Sportverkiezing is een jaarlijks evenement voor en door de provincie Groningen, dat sport en sporters in de schijnwerpers zet.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden