FC Groningen zoekt gastgezinnen voor jonge voetballers

Foto: Jan Buurma

FC Groningen organiseert maandag 15 november een voorlichtingsavond voor gast- en pleeggezinnen van jonge voetballers. De club doet dat samen met Humanitas en Elker.

In de bovenbouw van de Opleiding van FC Groningen wordt nationaal en internationaal gescout. Jonge voetballers die naar FC Groningen komen, worden opgevangen in gastgezinnen. Een gastgezin biedt de voetballer een thuis en helpt daardoor mee aan het verwezenlijken van zijn droom; profvoetballer worden.

FC Groningen zoekt naar gastgezinnen voor (buitenlandse) spelers en daarnaast zijn vrijwilligersorganisatie Humanitas en jeugdhulporganisatie Elker op zoek naar pleegouders, die kinderen kunnen opvangen vanuit een lastige thuissituatie. Gezamenlijk gaan de partijen op zoek naar zowel gast- als pleeggezinnen.

Luca Leithuijser, topsportbegeleider bij de FC Groningen Opleiding, zegt: “Wanneer je de tijd en ruimte hebt, kun je kinderen echt helpen. In hun verdere ontwikkeling, in groei en bij FC Groningen een stap dichter bij de droom om in volle stadions te spelen. Door samen te werken hopen we een grotere groep gast- en pleegouders te kunnen aanspreken en ook te leren van elkaars ervaringen”.

De aanvang is om 19.30 uur in de Euroborg.

Kijk voor meer informatie: fcgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden