FC Groningen verliest na turbulente avond

Het was geen fijne avond voor FC Groningen woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Met negen man eindigde wedstrijd in een 0-1 overwinning voor Vitesse.

In de eerste helft had Groningen het eerste half uur het betere spel, met kansen voor onder meer Ngonge en Strand Larsen. In de 36e minuut werd Te Wierik het veld afgestuurd met rood nadat hij bij een glijpartij Openda van Vitesse raakte. Drie minuten in blessuretijd profiteerde Ghobo en zetten de 0-1 op het scorebord. Twee minuten later maakte van Kaam hands en kreeg eveneens rood.

Vlak na rust verstoorden een aantal supporters de wedstrijd doordat ze met een beker Vitesse-doelman Markus Schubert raakten. Schubert ging neer en de wedstrijd werd door de commotie stilgelegd. Ook renden een aantal supporters het veld op.

De wedstrijd werd na een half uur hervat en ondanks pogingen van FC Groningen voor een goal eindigde de wedstrijd in verlies.

Aanstaande zaterdag speelt Groningen de uitwedstrijd tegen Ajax.